Geen internet? Gebruik hotspot telefoon

Gebruik hotspot van telefoon

Als er geen internetverbinding is op de computer, kan de telefoon met 5G gebruikt worden om verbinding te maken door mobiele data te delen via een hotspot. Volg de onderstaande stappen:

Instellen hotspot voor Android:

1. Open de instellingen op de telefoon.
  2. Ga naar “Netwerk en internet” of “Verbindingen”, afhankelijk van het model.
  3. Selecteer “Hotspot en tethering”.
  4. Zet “Wi-Fi-hotspot” aan.
  5. Noteer de Wi-Fi-netwerknaam (SSID) en het wachtwoord.
  6. Verbind de computer met het Wi-Fi-netwerk door op de computer naar de beschikbare netwerken te zoeken en het juiste netwerk te selecteren.
  7. Voer het wachtwoord in om verbinding te maken.

Instellen hotspot voor iPhone:

1. Open de instellingen op de iPhone.
  2. Ga naar “Persoonlijke hotspot”.
  3. Zet “Sta anderen toe om in te loggen” aan.
  4. Noteer de Wi-Fi-netwerknaam en het wachtwoord.
  5. Verbind de computer door het Wi-Fi-netwerk van de iPhone te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

Wanneer de verbinding via de telefoon succesvol is gemaakt, zijn er een paar manieren om dit te zien:

• De Wi-Fi-status in de taakbalk (bij Windows) of boven in het scherm (bij Mac) zal tonen dat de computer is verbonden met het netwerk van de telefoon.
  • In het netwerkmenu wordt de naam van het netwerk (de SSID) weergegeven van de telefoon in plaats van het normale Wi-Fi-netwerk.
  • Internet werkt normaal, webpagina’s laden en apps die internet vereisen functioneren zonder problemen.

Alternatieve methode via USB:

1. Verbind de telefoon met de computer via een USB-kabel.
  2. Open de instellingen van de telefoon.
  3. Navigeer naar “Hotspot en tethering” en schakel “USB-tethering” in.
  4. De computer maakt nu automatisch verbinding met internet via de telefoon.

Tips bij gebruik van hotspot:

• Let op dataverbruik: Mobiele data kunnen snel opraken bij het uitvoeren van intensieve taken zoals het streamen van video’s of het downloaden van grote bestanden. Gebruik de 5G alleen voor het gebruik van Salonhub.
  • Batterijduur verlengen: Het delen van mobiele data verbruikt meer batterij. Sluit onnodige apps af en houd de telefoon aangesloten op de oplader tijdens langdurig gebruik van de hotspot.
  • Sterke mobiele verbinding: Voor een stabiele en snelle internetverbinding is een sterk 5G-signaal essentieel. Plaats de telefoon op een plek met goed bereik, zoals bij een raam, om de verbinding te optimaliseren.
  • Beveiliging van de hotspot: Gebruik een sterk wachtwoord om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot de mobiele data.
  • Gebruik USB-tethering voor betere snelheid en stabiliteit: USB-tethering kan een stabielere verbinding bieden in vergelijking met een draadloze hotspot, en het laadt tegelijkertijd de telefoon op.
  • Hotspot uitschakelen na gebruik: Schakel de hotspot uit zodra deze niet meer nodig is om batterij- en dataverbruik te minimaliseren.

Updated on 18 oktober 2024